dimecres, 1 de febrer del 2017

Presentació del projecte: Dgusta un llibre, llegeix un plat

“DGusta un llibre, llegeix un plat”  Biblioteca Salvador Vives Casajuana

El passat dilluns 23 de gener, dins els actes de la Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç de Castellet, es va donar el tret de sortida al projecte “DGusta un llibre, llegeix un plat” de la Biblioteca Salvador Vives Casajuana. Un projecte que s’ anirà desplegant durant tot el 2017 amb diferents actes a l’entorn de la Cuina.  La regidora de cultura, Sílvia Vila i la directora de la biblioteca, Assumpta Haro, van explicar conjuntament els objectius  als assistents amb el suport d’un petit vídeo promocional. A continuació en  Valentí Carrera, membre de L'Associació cultural Ceps i Manduca de Sant Vicenç, va presentar el periodista gastronòmic i actualment director de la revista Cuina, Josep Socarrats qui va agrair iniciatives com aquestes des de la biblioteca pública per donar valor a la Cuina a través dels llibres. Tots els presents van gaudir d’una xerrada on en  Josep Socarrats  va fer un petit recorregut històric  sobre l’origen de les receptes i els restaurants a Europa. Va fer també una important referència al reconegut cuiner i gastrònom de la Catalunya Central Ignasi Domènech i de la seva important contribució  a la Cuina catalana amb el seu llibre La Teca del 1924 on hi trobem receptes pròpies de Sant Vicenç de Castellet.


Es va acabar l’acte amb un torn de preguntes i un refrigeri. En agraïment a en Josep Socarrats la regidora li va regalar una “Mola”,  el pastís típic de la Festa Major d’hivern de Sant Vicenç de Castellet.


Font: Regió 7, 29 de gener de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada